Inspectia Sanitara de Stat Mures a verificat in luna care s-a incheiat respectarea normelor de igiena in unitatiile de productie alimente de origine non-animala, inclusiv hipermarketuri. Din cele 52 de unitati controlate, si una recontrolata, o unitate a primit avertisment, 21 amenzi in valoare de 29.600 lei, iar in patru cazuri a fost suspendata activitatea. "Pastrarea necorespunzatoare a materiei prime si a produsului finit, neefectuarea operatiunilor de curatenie a locurilor de munca, dotarea insuficienta cu materiale si substante pentru curatenie si dezinfectie, neefectuarea operatiunilor de spalare si dezinfectie a navetelor utilizate pentru transport, controlul medical periodic si cursul NFI pentru personal neefectuat, nerespectarea obligatiei privind verificarea zilnica a starii de igiena individuala si de sanatate a personalului, au fost principalele deficiente constatate", ne-a declarat Gabriela Uifalean, sefa Inspectiei Sanitare de Stat Mures. Luna aceasta Inspectia Sanitara de Stat Mures va avea trei tematici de control: unitatiile de productie alimente de origine animala, comercializarea si desfacerea unor produse si mesele festive de Revelion. (I.O.)
Inspectia Sanitara de Stat Mures a verificat in luna care s-a incheiat respectarea normelor de igiena in unitatiile de productie alimente de origine non-animala, inclusiv hipermarketuri. Din cele 52 de unitati controlate, si una recontrolata, o unitate a primit avertisment, 21 amenzi in valoare de 29.600 lei, iar in patru cazuri a fost suspendata activitatea. "Pastrarea necorespunzatoare a materiei prime si a produsului finit, neefectuarea operatiunilor de curatenie a locurilor de munca, dotarea insuficienta cu materiale si substante pentru curatenie si dezinfectie, neefectuarea operatiunilor de spalare si dezinfectie a navetelor utilizate pentru transport, controlul medical periodic si cursul NFI