Un grup de experţi industriali au realizat un ghid care stabileşte reguli pentru eficienţa energetică în interiorul companiilor. Pentru că multe firme s-au plâns că directiva europeană a Un grup de experţi industriali au realizat un ghid care stabileşte reguli pentru eficienţa energetică în interiorul companiilor.
Pentru că multe firme s-au plâns că directiva europeană a controlului poluării e greu de aplicat şi pe alocuri de înţeles, un grup de specialişti în reducerea poluării au adoptat de curând un ghid pentru eficienţa energetică a firmelor din principalele sectoare industriale.
Ghidul se aplică şi firmelor din România şi cuprinde cele mai bune practici pentru reducerea poluării companiilor. Manualul e destinat în special firmelor care intră sub incidenţa directivei prevenirii şi controlului poluării.
Documentul pentru bune practici a fost adoptat la începutul lunii noiembrie de către un grup de experţi industriali şi are în vedere tot felul de companii, de la uzinele de mare ardere până la fabricile de lapte.
Reprezentanţii marilor companii au declarat că vor adopta documentul pentru că e simplu şi le dă noi posibilităţi să-şi îmbunătăţească afacerea.
Liderii de la Bruxelles au arătat că ghidul este important pentru că, spre deosebire de alte documente, se aplică orizontal întregului sector industrial.
În plus, ghidul e mult mai comod din punct de vedere al regulilor, mai ales că nu obligă companiile să adopte nivelurile de reducere a poluării.
Recomandări pentru 11 sectoare industriale
Serge Roudier, directorul biroului de integrarea poluării de la Bruxelles, a declarat că ghidul cuprinde mai multe tehnici de management precum auditul extern al eficienţei energetice şi monitorizarea întregului sistem al fabricilor. De asemenea, documentul mai cuprinde recomandări cu privire la eficienţa ener