Jocul riscant de-a taxa de prima inmatriculare in care s-a angajat guvernul Tariceanu are toate sansele sa se incheie in pierdere pentru partea romana, avand in vedere declaratiile comisarului european Laszlo Kovacs. Acesta a precizat ca statul roman va trebui sa returneze banii incasati de la cetateni indiferent de modul in care va fi solutionat diferendumul, printr-un proces la Curtea Europeana de Justitie sau pe calea negocierilor.
Guvernul Tariceanu nu va fi insa cel afectat de aceasta situatie. Desi actualul executiv a utilizat cele 200 milioane euro incasate pana acum, durata procedurilor judiciare (de aplicare a deciziilor Curtii Europene de Justitie si ale Comisiei Europene) va impinge aceasta datorie a statului in bratele viitorul guvern ce se va instala dupa alegerile de anul viitor.
Iar suma de 208 milioane euro, calculata doar pentru inmatricularile din cele 10 luni ale anului 2007, ar putea creste pana la circa 420 de milioane sau chiar mai mult daca actualul sistem de taxare se va mentine pana la 1 iulie 2008, data anuntata pentru modificarea legislatiei.
Saptamana Financiara Jocul riscant de-a taxa de prima inmatriculare in care s-a angajat guvernul Tariceanu are toate sansele sa se incheie in pierdere pentru partea romana, avand in vedere declaratiile comisarului european Laszlo Kovacs. Acesta a precizat ca statul roman va trebui sa returneze banii incasati de la cetateni indiferent de modul in care va fi solutionat diferendumul, printr-un proces la Curtea Europeana de Justitie sau pe calea negocierilor.
Guvernul Tariceanu nu va fi insa cel afectat de aceasta situatie. Desi actualul executiv a utilizat cele 200 milioane euro incasate pana acum, durata procedurilor judiciare (de aplicare a deciziilor Curtii Europene de Justitie si ale Comisiei Europene) va impinge aceasta datorie a statului in brate