Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor a decis miercuri ca urmarirea lui Marian Santion, in luna octombrie, a avut temei legal. Potrivit presedintelui comisiei, Costica Canacheu, fostul consilier din Ministerul Administratiei si Internelor a fost filat pe motiv de protectie informativa a angajatilor.
Potrivit NewsIn, ministrul Internelor Cristian David a precizat, dupa audierea sa la comisia parlamentara, ca Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) poate dispune fata de angajatii sai, atunci cand considera necesar, o activitate de protectie interna
"Protectia interna nu presupune informarea prealabila si nu este o masura pe care am dispus-o eu, este o masura strict la nivelul serviciului", a spus David, explicand ca, la angajare, cei care intra in sistem afla ca pot fi filati daca serviciul considera ca acest lucru e necesar.
David a precizat ca nu a stiut de urmarirea lui Santion pentru ca nu el este cel care da aprobarea pentru o asemenea masura si ca decizia in acest sens a apartinut conducerii de atunci a DGIPI.
Ministrul a mai afirmat ca motivele care au dus la urmarirea lui Santion sunt, deocamdata, clasificate, dar ca ar putea fi facute publice la finalul anchetei.
Marian Santion a dechis proces impotriva Ministerului de Interne si a Reformei Administrative, acuzand institutia de incalcarea drepturilor omului si solicitand daune de 4 milioane de euro. Fostul consilier sustine ca a fost filat fara baza legala, pentru a fi intimidat. Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor a decis miercuri ca urmarirea lui Marian Santion, in luna octombrie, a avut temei legal. Potrivit presedintelui comisiei, Costica Canacheu, fostul consilier din Ministerul Administratiei si Internelor a fost filat pe motiv de protectie informativa a angajatilor.
Potrivit NewsIn, ministrul Internelor Cris