În viitor, succesul unui business pe termen lung va depinde de abilitatea şefului de a găsi pârghii eficiente pentru a-şi păstra şi fideliza subordonaţii . Şeful autoritar, foarte În viitor, succesul unui business pe termen lung va depinde de abilitatea şefului de a găsi pârghii eficiente pentru a-şi păstra şi fideliza subordonaţii .
Şeful autoritar, foarte încruntat şi veşnic ocupat pe care îl întâlnim în prezent în multe dintre companiile prezente pe piaţa autohtonă se va transforma în scurt timp într-un manager comunicativ. Asta dacă vrea ca businessul pe care îl conduce să progreseze. Cel puţin asta susţin o serie de specialişti în domeniul resurselor umane.
În plus, pe măsură ce structura pe care o coordonează va fi mai performantă, managerii estimează că timpul pe care îl vor petrece la birou se va scurta. Viitorul va însemna însă şi o apropiere a managerului actual de caracteristicile unui leader.
Sistemul duce lipsă de mentori
Specialiştii în resurse umane consideră că abandonarea stilului "comandă şi controlează" devine o necesitate. Cu cât managerii români îşi vor asuma această necesitate sincer şi repede, cu atât şansele de succes şi valoarea lor pe piaţa muncii va creşte.
Mihai Popa-Radu, Professional Corporate Coach şi Managing Partner al firmei Seeds for Success, consideră că, în prezent, mulţi manageri români, cu precădere cei care nu au ajuns în vârful ierarhiei, suferă de sindromul "şefului foarte ocupat şi încruntat, considerând că starea de agitare perpetuă, mina încruntată şi atitudinea severă faţă de angajaţi reprezintă trăsături ale managerului de succes.
"Viitorul pe termen mediu şi lung va aparţine managerilor care nu se vor mai ascunde în spatele funcţiilor, care nu îşi vor mai abuza angajaţii şi care vor dobândi şi îşi vor perfecţiona abilităţile precum motivarea, feedback-ul pozitiv, delega