Bucurestenii vor putea cumpara produse traditionale romanesti de la Targul Taranului Roman, care va avea loc in fiecare week-end, pana la Craciun, in Piata Amzei din Capitala. Inaugurarea va avea loc pe 8 decembrie.
La targ vor veni micii producatori din diferite zone ale tarii, care vor oferi la vanzare placinta de casa, zacusca, gem de rubarba, cas dulce, carnati de Plescoi, si alte produse traditionale romanesti. Targul reprezinta primul proiect din cadrul unui amplu program de valorizare a produselor traditionale romanesti si se va desfasura si in 2008, incepand din luna martie. Participantii la targ vor avea acces la cunostinte de natura legislativa si tehnica deoarece autoritatile au observat ca taranii nu cunosc bine noile reglementari aparute, cum ar fi celebrul Ordin nr. 301/2006 al ANSVSA referitor la vanzarea produselor primare. Pana acum a lipsit componenta de comunicare si informare, a declarat Radu Roatis, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Fiecare producator va trebui sa respecte cateva reguli de igiena pentru a nu pune in pericol sanatatea consumatorilor. Care sunt acestea si ce trebuie sa faca un taran pentru a-si putea vinde produsele vor afla producatorii de la specialistii care ii vor instrui.
Programul de valorizare al produselor traditionale, lansat ieri de grupul de initiativa "Radu Anton Roman", are doua componente: targurile unde micii producatori isi pot prezenta si vinde marfurile si instruirea acestora. O echipa de experti internationali va organiza cursuri de igiena si de legislatie sanitar-veterinara. Scopul initiativei este de a se forma o piata a micilor producatori in care consumatorii se vor intalni direct cu acestia, evitandu-se intermediarii.
Bucurestenii vor putea cumpara produse traditionale romanesti de la Targul Taranului Roman, care