Cum trebuie să mă pregătesc pentru a câştiga câteva procente în plus la salariu? Sezonul măririlor salariale a început. Vestea că, anul acesta, creşterile salariale au fost mai mari ca oricând a tulburat echilibrul multor angajaţi. A celor care nu se regăsesc în creşterile veniturilor de până la 30%. Mulţi se pregătesc să declanşeze negocieri dure. Ce şanse au? Înainte de a vă gândi sau de a citi despre strategii de succes în negocierea salariului, faceţi un t
Cum trebuie să mă pregătesc pentru a câştiga câteva procente în plus la salariu? Sezonul măririlor salariale a început. Vestea că, anul acesta, creşterile salariale au fost mai mari ca oricând a tulburat echilibrul multor angajaţi. A celor care nu se regăsesc în creşterile veniturilor de până la 30%. Mulţi se pregătesc să declanşeze negocieri dure. Ce şanse au?
Înainte de a vă gândi sau de a citi despre strategii de succes în negocierea salariului, faceţi un test simplu. Răspundeţi la patru întrebări:
1. Compania în care lucrez este interesată doar de obţinerea profitului?
2. Evaluarea performanţelor se face doar de formă?
3. Fluctuaţia personalului este mare?
4. Ocuparea posturilor vacante este relativ uşoară?
Dacă răspunsurile sunt afirmative, nu vă mai obosiţi să descoperiţi metodele cele mai potrivite pentru a vă convinge şefii că meritaţi un salariu mai mare. Va fi o pierdere de timp sau câştigul obţinut nu va merita efortul pentru că, oricum, el se regăseşte în majorările generale modice, legate de deprecierea leului sau de inflaţie.
În schimb, dacă firma la care lucraţi:
1. Are o strategie de afaceri pe termen lung şi aceasta este transparentă.
2. Este preocupată să-şi consolideze imaginea sau să-şi dezvolte poziţia pe piaţă.