Şase promoţii de asistenţi medicali şi patru de absolvenţi de liceu sunt realizările cu care se mândreşte Ion Nănuţi, unul dintre cei mai iubiţi profesori din Mehedinţi.
Nănuţi a cunoscut succesultrecând prin toate treptele cariereisale, dar a avut ambiţia să investeascăîn învăţământul particular -a pus bazele unui liceu şi ale uneişcoli postliceale sanitare.
Începutul a fost dificil
Este profesor de matematică şiunul dintre cei mai titraţi dinMehedinţi. În urmă cu 20 de ani,părinţii făceau orice pentru a-şimuta copiii la clasele unde preda, înColegiul „Traian“. Peste un deceniu,promoţiile sale de liceeniintrau cu medii mari la Politehnică.
Ca să-şi înceapă afacerea i-autrebuit 250 de milioane de lei, la valoarealor din anul 2000. Povesteştecă satisfacţia sufletească este multmai mare decât profitul afacerii.„Fiind profesor, am considerat căeste necesar să realizez o alternativăa învăţământului de stat şi am înfiinţat un liceu şi o şcoală postlicealăsanitară în cadrul unei fundaţiicare se numeşte Gheorghe Ţiţeica“,povesteşte Ion Nănuţi.
Elevii de la Liceul particular„Şerban Cioculescu“ au asiguratemasa şi cazarea, beneficiază deburse şcolare şi sociale, însă şi depregătire şcolară gratuită în afaraorelor de curs.
„Am ales acest liceu pentru căaici profesorii sunt profesionişti,comunicarea cu ei e mai bună, iarcompetiţia e mai vie“, ne-a spusLarisa Gherasim, elevă în clasa aX-a. Iniţiativa profesorului Nănuţii-a încântat şi pe directorii liceelorde stat, care nu se tem că vor rămânefără elevi dacă învăţământulparticular se va dezvolta.
„Estefoarte posibil ca pe viitor şcolileparticulare să devină ţinta preferatăa părinţilor pentru a-şi educaînsă copiii, la fel ca în străinătate.Oricum, ceea ce a făcut profesorulIon Nănuţi este un act de marecuraj“, spune Manuela Praja,directorul C