Evolutia actiunilor Petrom arata ca investitorii nu s-au sinchisit ieri de faptul ca senatorii au aprobat tacit o propunere de abrogare a legii prin care a fost aprobata privatizarea companiei Petrom, deoarece considera ca initiativa este insuficient pregatita si ar putea avea efecte negative in mediul international de afaceri.
"Senatul nu este camera decizionala, iar proiectul legislativ are avizul negativ al propriei comisii juridice si al Guvernului.
Nu este suficient pentru a panicapiata", a spus Adrian Simionescu, presedintele casei de brokeraj Finans Securities. "E evident pentru toata lumea ca Romania a fost dezavantajata de contract. Dar sa nu uitam ca totul trebuie judecat in contextul timpului, iar atunci cand s-a vandut Petrom petitorii nu prea s-au inghesuit, iar Austria conducea Comisia Europeana si aveam nevoie sa-i captam bunavointa pentru aderare.
Nu cred ca o posibila abrogare a legii ar fi un semn bun pentru Romania", spune Simionescu. El a adaugat ca denuntarea unilaterala a contractului va avea un cost imens daca se va ajunge acolo. "Nu cred ca OMV va renunta fara lupta si sa nu uitam ca au facut investitii in Petrom", a adaugat Simionescu.
Dan Pazara, directorul de comunicare al Petrom, sustine ca privatizarea companiei a fost transparenta si, in plus, a fost "monitorizata constant de catre organismele financiare internationale, de Fondul Monetar International (FMI), Banca Mondiala, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si a fost aprobata de Guvernul si Parlamentul Romaniei".
Initiativa nu este temeinic argumentata legal si are o aparenta de demonstratie de forta cu parfum politic, ne-a declarat Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).
Romania Libera Evolutia actiunilor Petrom arata ca investitorii nu s-au sinchisit ier