Delegatia Permanenta a PLD a validat, miercuri, propunerea de unificare a liberal-democratilor cu PD, cu 68 de voturi "pentru" si numai 3 "impotriva". Si PD a votat in favoarea unificarii, cu 52 de voturi "pentru", 2 abtineri si 2 "impotriva".
- Democratii vor ca noul partid sa se cheme tot PD
- Frunzaverde a votat pentru fuziune, dar nu pentru denumire
- Flutur: Avem un partid nou, capabil sa guverneze din 2009
De asemenea, presedintii PD si PLD, respectiv Emil Boc si Theodor Stolojan, au anuntat ca pe data de 15 decembrie vor fi convocate Congresele Extraordinare ale celor doua partide pentru a "desavarsi unificarea".
"Ma adresez tuturor celor care au dat votul lor pentru PLD la alegerile europarlamentare si care cred in valorile liberare. Ele vor fi aparate si isi vor avea reprezentarea in noul partid, iar toti care cred in aceste valori sa vina in acest partid", a declarat Theodor Stolojan.
Boc a mai precizat ca, pana la primele alegeri ce vor avea loc in interiorul noii formatiuni, PD va asigurea conducerea partidului.
Intrebat despre argumentele celor care s-au impotrivit unificarii, cei doi lideri au precizat ca opinia fiecaruia a fost discutata si respectata, insa ca nu putea sa li se ia romanilor dreptul de a avea "un partid solid, puternic, capabil sa lupte impotriva coruptiei si sa asigure o guvernare stabila", a spus Stolojan.
"Nu am pus pumnul in gura nimanui. Am stat patru ore, am discutat si am votat", a declarat si Boc.
Stolojan, a recunoscut ca vor exista tensiuni inerente la nivel local, in urma deciziei privind unificarea cu democratii.
"Tensiuni vor fi interente in unele organizatii la diferite niveluri. Important este sa vedem ce se afla in joc: orgolii personale (...) sau un proiect politic solid pe un termen lung, care sa asigure