Ingrediente: 4 1/2 căni de ciorbă de legume sau supă din conservă, 3/4 cană de vin alb sec, 250 g de orez, o ceapă mică tocată, un căţel de usturoi tocat, 1 1/2 lingură de ulei de măsline, 3/4 cană de ardei gras tăiat mărunt, 4 măsline tăiate felii subţiri, 1 1/4 cană de boabe de porumb proaspete, congelate sau din conservă, o lingură de busuioc proaspăt sau 1/2 lingură de busuioc uscat, sare de mare şi piper după gust. Mod de preparare: Se pun într-o cratiţă ciorba şi vinul şi se pun pe foc. Se toarnă uleiul într-o tigaie şi se adaugă orezul, ceapa şi usturoiul, lăsându-se două minute pe foc sau până când orezul devine maroniu şi ceapa este moale. Se pune în tigaie o cană de ciorbă din cratiţă şi se lasă pe foc amestecând încontinuu, până scade. Se adaugă o cană de ciorbă şi se repetă procedeul. Se continuă până când se termină ciorba, iar orezul este moale. Se pun ardeiul gras, măslinele, porumbul, busuiocul şi se amestecă până când se obţine o compoziţie omogenă. Se gustă şi se adaugă, dacă este necesar, sare de mare şi piper. Timp de preparare: 30 de minute Dificultate: uşoară Menţiuni: Acest fel de mâncare este uşor de pregătit, extrem de nutritiv şi se poate servi cu salată simplă sau cu sparanghel. Ingrediente: 4 1/2 căni de ciorbă de legume sau supă din conservă, 3/4 cană de vin alb sec, 250 g de orez, o ceapă mică tocată, un căţel de usturoi tocat, 1 1/2 lingură de ulei de măsline, 3/4 cană de ardei gras tăiat mărunt, 4 măsline tăiate felii subţiri, 1 1/4 cană de boabe de porumb proaspete, congelate sau din conservă, o lingură de busuioc proaspăt sau 1/2 lingură de busuioc uscat, sare de mare şi piper după gust. Mod de preparare: Se pun într-o cratiţă ciorba şi vinul şi se pun pe foc. Se toarnă uleiul într-o tigaie şi se adaugă orezul, ceapa şi usturoiul, lăsându-se două minute pe foc sau până când orezul devine maroniu şi ceapa este moale. Se pune în tigaie