Partidele au primit donaţii de circa cinci milioane de euro pentru a-şi face imaginea. Oamenii de afaceri nu s-au prea înghesuit să finanţeze campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Cei care au scos bani din buzunar au făcut-o în nume propriu, şi nu prin companiile pe care le deţin. „Nu am primit donaţii de la nici măcar o singură firmă. E o procedură complicată, societăţile comerciale trebuie să aducă ceritificate fiscale şi dovezi că în ultim
Partidele au primit donaţii de circa cinci milioane de euro pentru a-şi face imaginea. Oamenii de afaceri nu s-au prea înghesuit să finanţeze campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Cei care au scos bani din buzunar au făcut-o în nume propriu, şi nu prin companiile pe care le deţin.
„Nu am primit donaţii de la nici măcar o singură firmă. E o procedură complicată, societăţile comerciale trebuie să aducă ceritificate fiscale şi dovezi că în ultimul an n-au avut niciun contract cu administraţia publică, încât oamenii de afaceri care au vrut să ne ajute au făcut-o în calitate de persoane fizice“, susţine Antonel Tănase, mandatarul financiar al Partidului Naţional Liberal. Însă atât el, cât şi deputatul Dan Motreanu, secretarul general al PNL, refuză să facă publice numele finanţatorilor mai importanţi. „Cam toţi membrii au donat, nu mult, maximum 1.000 de lei. Ce vă pot spune e că, din câte ştiu, Dinu Patriciu nu ne-a finanţat de data aceasta“, spune Motreanu.
Şi trezorierul PSD, senatorul Aristide Roibu, se fereşte să dea nume. „Eu nu m-am implicat direct, însă ştiu că, în general, persoanele fizice ne-au făcut donaţii. Ştiu că au venit şi din teritoriu, trimişi de conducerile filialelor sau chiar însoţiţi de preşedinţi de filială“, afirmă acesta.
La fel de discret este şi trezorierul democrat Ghe