„Timiditatea este nativă, însă, printr-o educaţie corespunzătoare, ea poate fi depăşită", explică psihologul Constanţa Damian. Potrivit acesteia, perioada cea mai importantă pentru construirea încrederii este cea a primilor ani de şcolarizare. „În aceste momente, atitudinea părinţilor şi a învăţătorilor este extrem de importantă pentru dezvoltarea caracterului viitorului adult.
Site-ul solveyourproblem.com propune persoanelor cu o încredere scăzută în sine un program de cinci zile pentru depăşirea timidităţii.
Înfruntaţi-vă temerile
Priviţi-vă în oglindă şi fiţi dispuşi să vă înfruntaţi şi să acceptaţi imaginea care vi se înfăţişează.
Antrenaţi-vă egoul
Priviţi-vă din nou în oglindă, însă de data aceasta fiţi pregătiţi să faceţi o schimbare. Ţineţi minte zicala potrivit căreia trei lucruri bune anulează un lucru rău? Ei bine aplicaţi-o în această zi.
Păstraţi muzica vie în mintea dumneavoastră
Este indicat să ascultaţi din când în când muzica preferată şi să o rememoraţi de fiecare dată când criticile vă invadează mintea.
Nu vă abţineţi să râdeţi
În această zi este bine să ieşiţi din casă, să evităţi gândurile negre şi să mergeţi la cinema să vedeţi o comedie.
Fiţi receptivi la complimente
Dacă sunteţi atenţi veţi observa că zilnic primiţi complimente pe care nici nu le-aţi luat în seamă până în acest moment. Un simplu „Mulţumesc" este suficient pentru a creşte încrederea în sine persoanei căreia a fost adresat.
Adevarul
„Timiditatea este nativă, însă, printr-o educaţie corespunzătoare, ea poate fi depăşită", explică psihologul Constanţa Damian. Potrivit acesteia, perioada cea mai importantă pentru construirea încrederii este cea a primilor ani de şcolarizare. „În aceste momente, atitudinea părinţilor şi a învăţătorilor este extrem de importantă pentru dezvoltarea caracterului viitorulu