Restrictiile impuse muncitorilor romani in Marea Britanie nu vor fi, deocamdata, ridicate, deoarece sunt in acord cu normele UE, a declarat premierul britanic Gordon Brown, la sfarsitul discutiei cu premierul Calin Popescu Tariceanu, informeaza Mediafax.
Aflat, miercuri, la Londra, premierul Tariceanu a cerut eliminarea restrictiilor la angajarea muncitorilor romani, aratand ca mentinerea unor astfel de interdictii poate incuraja "munca la negru" si nu reprezinta o solutie de rezolvare a problemelor pe piata muncii.
Tariceanu a aratat ca, in conditiile in care cetatenii romani au dreptul la libera circulatie in Uniunea Europeana, este important ca si restrictiile la angajarea acestora sa fie ridicate.
Potrivit dispozitiilor actuale, muncitorii cu slaba calificare din Romania si Bulgaria pot lucra in Marea Britanie conform unui sistem de cote, in industria de procesare a alimentelor si agricultura. In acelasi timp, imigrantii cu calificare superioara pot fi angajati pe un post numai daca acesta nu poate fi ocupat de un cetatean britanic.
Aproximativ 56.000 de imigranti polonezi si din alte state comunitare est-europene s-au inregistrat la oficiile britanice pentru forta de munca in perioada iulie-septembrie, cu 9.000 mai putini decat in acelasi trimestru din 2006.
Numarul muncitorilor romani si bulgari a scazut, de asemenea, de la 9.335, cati au sosit in perioada aprilie-iunie, la 7.455, in cel de-al treilea trimestru al anului 2007.
Mai multe stiri pe Restrictiile impuse muncitorilor romani in Marea Britanie nu vor fi, deocamdata, ridicate, deoarece sunt in acord cu normele UE, a declarat premierul britanic Gordon Brown, la sfarsitul discutiei cu premierul Calin Popescu Tariceanu, informeaza Mediafax.
Aflat, miercuri, la Londra, premierul Tariceanu a cerut eliminarea restrictiilor la