Instanta suprema a respins joi recursul procurorilor impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti care nu a acceptat, in 30 noiembrie, cererea de arestare preventiva a lui Mustafa Tartoussi, armatorul navei Iman T cu care se presupune ca a fugit din tara Omar Hayssam, anunta NewsIn.
Tartoussi a sustinut in fata instantei ca nu i-a oferit in niciun fel sprijin lui Omar Hayssam in momentul in care acesta a parasit tara la bordul vasului Iman T. Mustafa Tartoussi, inculpat in dosarul fugii lui Omar Hayssam, alaturi de fratii sirianului, Mukles si Mahmoud, a explicat judecatorilor instantei supreme ca el era agent naval, nu comandantul vasului la bordul caruia a parasit tara Hayssam.
Tartoussi a mai spus ca nu vrea sa paraseasca tara, aratand ca, la un moment dat, cand doi ofiteri au venit la biroul sau pentru a-i inapoia pasaportul, el a refuzat sa ia documentul, semnand si un proces-verbal in acest sens.
Curtea de Apel Bucuresti a respins vineri, 30 noiembrie, solicitarea procurorilor de arestare preventiva a lui Mustafa Tartoussi, armatorul navei cu care DIICOT sustine ca a fugit din tara Omar Hayssam.
Instanta a decis si impunerea de interdictii de a parasi tara pe numele fratiilor lui Omar Hayssam si Muhkles Omar si Mahmoud Omar trimisi in judecata, alaturi de Mustafa Tartoussi, in dosarul privind fuga omului de afaceri Omar Hayssam, condamnat pentru terorism.
Tartoussi a declarat joi, 29 noiembrie, la Curtea de Apel Bucuresti, ca legaturile dintre el si familia lui Omar Hayssam au fost strict de afaceri si ca, daca ar fi fost vinovat de acuzatiile care i se aduc, nu s-ar mai fi intors in tara anul trecut.
"Puteam sa nu ma mai intoc in tara din 2006 cand am fost plecat o perioada cu afaceri. Atunci, am plecat pe 1 iulie si m-am intors in august 2006 dupa ce am aflat de acuzatiile care mi se aduc"