De citiva ani, scriitorul si dramaturgul Régis Jauffret se bucura de o recunoastere literara crescinda: in martie, la Salon du Livre de la Paris, a obtinut Premiul France Culture-Télérama pentru ultimul sau roman Microfictíons (Gallimard, 2007). Detine, printre altele, Premiul Fémina 2005 pentru Asiles de fous (Gallimard, 2005)/ Poveste de iubire (aparut in romaneste la Editura Leda, Grupul Editorial Corint, 2007). Intre 20 si 23 noiembrie el s-a aflat la Bucuresti, iar pe 22 noiembrie, la Institutul Francez din Bucuresti, a avut loc o lectura bilingva si muzicala din Asiles de fous, in cadrul careia autorul a citit fragmentele in franceza.
Philippe Claudel este scenarist, realizator si un scriitor bine cotat. In 2000 a obtinut Premiul France Télévisions pentru romanul J’abandonne. Pentru Les Ames grises/Suflete cenusii (aparut in romana la Editura Polirom, in 2007), Philippe Claudel a primit Premiul Renaudot in 2003. A publicat recent Le Rapport de Brodeck (Stock, 2007; in curs de traducere la Editura Polirom) si, la inceputul lui 2008, ii va aparea primul lungmetraj, Il y a longtemps que je t’aime, cu Kristin Scott Thomas. Philippe Claudel a fost si el prezent la Bucuresti intre 25 si 28 noiembrie, cu ocazia Tirgului Gaudeamus, si pe 26 noiembrie, la Café Lucky 13, a citit in franceza din Le Rapport de Brodeck (Goncourt des Lycéens, 2007), in cadrul programului de lectura bilingva si muzicala Atelier 77 al Institutului Francez.
Doi scriitori francezi cu idei si stiluri literare foarte diferite, reuniti la Bucuresti cu ocazia Tirgului Gaudeamus, cu care am stat de vorba despre literatura pe care o scriu.
Ati primit de curind Premiul Goncourt al liceenilor pentru ultimul dumneavoastra roman, Le Rapport de Brodeck (Stock, 2007, in curs de aparitie la Editura Polirom). Ce inseamna acest lucru pentru dumneavoastra? Liceenii sint u