Lipsa unui spaţiu generos de locuire este o problemă, mai ales în apartamentele din blocurile vechi. Designerii de amenajări interioare vă învaţă câteva trucuri prin care puteţi
Lipsa unui spaţiu generos de locuire este o problemă, mai ales în apartamentele din blocurile vechi. Designerii de amenajări interioare vă învaţă câteva trucuri prin care puteţi câştiga suprafeţe de depozitare în plus. Mobila extensibilă, uşile glisante sau oglinzile nu trebuie să lipsească dintr-un astfel de apartament.
"M-am întâlnit des cu întrebări despre cum se poate mobila o locuinţă de mici dimensiuni, astfel încât să rămână cât mai mult spaţiu. Pentru asta trebuie să fie inventiv atât cel care creează mobila, cât şi cel care o alege", ne-a spus arhitectul George Lazăr.
El recomandă pentru locuinţele cu spaţii modeste mobila care să conţină şi ansambluri pentru depozitare. Acestea pot fi amplasate după dorinţă şi putem ajunge cu uşurinţă la lucrurile de care avem nevoie. Televizorul poate fi şi el "ascuns" în spatele uşilor culisante ale corpului de depozitare, la fel ca şi cărţile, revistele sau ziarele, ele devenind vizibile numai atunci când este necesar acest lucru.
Tot sistemul are sertare, uşi normale şi uşi glisante care ajută păstrarea în ordine a lucrurilor, fără ca peste acestea să se depună praful.
Pereţii, spaţiu de depozitare
Dulapul de haine poate face adevărate minuni atunci când este bine ales şi organizat. Spaţiul de pe pereţi trebuie să fie şi el folosit la maximum pentru depozitare, dar şi pentru decorare. Astfel, amplasarea potrivită a unei oglinzi poate conferi camerei iluzia unui spaţiu mai generos.
Taburetul cu suport destinat revistelor sau jucăriilor poate fi o soluţie de economisire a spaţiului fără a ne priva de tabieturile de fiecare zi. În aceeaşi categorie intră şi cutia pentru depozitare care, aşezată