Magazinele virtuale sau casele de comenzi reprezintă o alternativă la cozile din supermarketuri Plăcerea de a cumpăra ceva celor dragi este umbrită mai ales acum, în preajma
Magazinele virtuale sau casele de comenzi reprezintă o alternativă la cozile din supermarketuri
Plăcerea de a cumpăra ceva celor dragi este umbrită mai ales acum, în preajma sărbătorilor, de timpul îndelungat care se pierde în faţa caselor de marcat. Produsele dorite sunt însă la un click distanţă de noi, în magazinele virtuale. Putem cumpăra orice, de la brazi de Crăciun la ulei sau făină. Preţurile sunt cu 25% mai mari decât cele de pe piaţă.
Maria Dumitru, la cei 67 de ani, este o împătimită a gătitului. Întotdeauna, sărbătorile de iarnă i-au oferit prilejul de a-şi exersa talentul.
Este însă o femeie în vârstă care nu mai poate sta mult în picioare în aglomeraţie. "Nu mai pot să mă plimb prin magazine, mai ales prin cele aglomerate. Din acest motiv am apelat la cumpărăturile prin telefon. Produsele sunt ceva mai scumpe, dar livrarea este rapidă", mărturiseşte ea.
Varianta on-line, preferată de cei mai tineri
"Munca îmi ocupă tot timpul, iar cumpărăturile on-line îmi economisesc foarte mult timp şi sunt foarte comode", este de părere şi Iuliana Chircă, de 45 de ani.
Pentru magazinele virtuale, sezonul sărbătorilor de iarnă este unul foarte încărcat şi în acelaşi timp profitabil. "Timpul înseamnă bani, iar cel acordat cumpărăturilor şi orelor petrecute la cozile interminabile şi în trafic poate fi folosit pentru a face lucruri mult mai importante şi utile", ne-a declarat Mihaela Duţă, reprezentantul unui magazin virtual.
Acesta recunoaşte că, faţă de anul trecut, numărul comenzilor a crescut. "Primim multe comenzi şi de la persoanele care se află la muncă şi doresc ca atunci când vin acasă să găsească frigiderul plin", ne-a spus ea.