Afacerile si gastronomia s-au imbinat intodeauna cu gratie si eficienta. In miros de trabuc si sunet de sirtaki oameni de afaceri si manageri greci au inaugurat la Bucuresti primul festival autentic de gastronomie elena de la noi. Nicio farfurie nu a avut
Sa te increzi in greci mai ales cand iti fac de mancare...Patru bucatari, sapte podgorii si un ambasador au fost catalizatorii unui eveniment original in capitala. Scopul a fost de a apropia comunitatile bucurestene de romani si expati de bucataria greceasca.
Patru bucatari din Grecia care au lucrat cu faimosul Konstantinos Vasalos, executive chef la Greek Yacht Club din Atena, au venit special pentru Festivalul Gastronomiei Grecesti, organizat saptamana aceasta (pana duminica) la hotelul Novotel din Capitala, cu sprijinul Ambasadei Elene. Cei patru au facut o selectie de feluri traditionale din toata tara, nu doar dintr-o regiune, iar meniul a fost altul in fiecare zi a saptamanii. De pilda, s-a servit peste "spetsiota" (copt cu legume), miel cu iaurt si coriandru, vita giouvetsi, branza rabani cu miere, placinta cu nuci si struguri, budinca de orez, fara a fi uitate imprumuturile de la turci (baclava si cataif). Sapte podgorii grecesti au trimis sute de sticle de vin si rosu, si alb (in general grecii beau vinuri seci) pentru a completa meniul.
Bufetul de la deschidere a inceput cu salate (tzatziki, salata de caracatita, branzeturi speciale ca manuri si kataki ) si a continuat cu feluri care ar fi putut sta foarte bine la masa lui Zorba: supa cu chiftele, placinta de spanac cu feta, fasole uriasa cu carnati, vita cu un soi special de paste si sos de iaurt. S-au servit si feluri mai originale, precum dovlecei marinati si creveti cu sos de ouzo, care au clatinat mitul conform caruia gastronomia romaneasca se aseamana mult cu cea greceasca. Aceasta a fost de altfel una dintre temele de