Cetăţenii romăni din Italia nu trebuie să se simtă lezaţi de măsurile legislative luate in această ţară impotriva cetăţenilor comunitari care comit delicte, a declarat, ieri, Daniele Mancini, ambasadorul italian la Bucureşti, la seminarul "Italia şi Romănia. Imagini şi perspective".
Cetăţenii romăni din Italia nu trebuie să se simtă lezaţi de măsurile legislative luate in această ţară impotriva cetăţenilor comunitari care comit delicte, a declarat, ieri, Daniele Mancini, ambasadorul italian la Bucureşti, la seminarul "Italia şi Romănia. Imagini şi perspective", organizat de Unimpresa - Uniunea Intreprinderilor Italiene in Romănia.
"Romănii trebuie să inţeleagă nevoia de securitate a italienilor. In ultimele luni s-au inregistrat valuri de delicte şi infracţiuni care nu pot să nu influenţeze opinia publică italiană. In acelaşi timp trebuie să inţelegem cu toţii că delictul comis de un cetăţean romăn este totuşi comis de un cetăţean romăn, nu de Romănia", a spus Mancini. El a atras atenţia că lipsa de incredere apărută in ulima perioadă intre Romănia şi Italia poate deveni periculoasă pentru relaţiile dintre cele două state. "Trebuie să luptăm impreună impotriva acestei derive, deoarece intre Italia şi Romănia nu există un plan B, dimensiunea relaţiei dintre statele noastre nepermiţăndu-ne o variantă de rezervă", a spus Mancini.
PROBLEMÃ.... Pe de altă parte, ambasadorul italiat a declarat că Romănia ar trebui să işi recunoască problema de emigraţie in condiţiile in care un sfert din forţa sa de muncă este plecată din ţară. Economia romănească nu işi va putea susţine creşterea economică in aceste condiţii, a avertizat el. "Romănia are o pătrime din forţa de muncă plecată in străinătate. Nici o ţară care vrea să crească nu poate permite aşa ceva. Romănia are nevoie de această forţă de muncă şi trebuie făcute eforturi pentru