De multe ori medicina nu poate oferi soluţia perfectă pentru cel aflat in suferinţă, aşa că natura găseşte mijloace de intremare a fiinţei umane la care nimeni nu se aşteaptă.Cu mască, fără mască - se mai intămplă asemenea minuni
De multe ori medicina nu poate oferi soluţia perfectă pentru cel aflat in suferinţă, aşa că natura găseşte mijloace de intremare a fiinţei umane la care nimeni nu se aşteaptă.
In ultima vreme circulă vorba că medicii vor fi obligaţi, din cauza unor noi reglementări, să le spună pacienţilor de ce boală suferă, chiar dacă există sau nu un tratament pentru acea suferinţă. Unii se intremează la auzul unei injurături, alţii nu suportă un vocabular abject. Pe unii, dacă eşti medic, ii faci bine dacă nu le spui de ce suferă, pe alţii dacă le arunci verde-n faţă diagnosticul.
Un spital oarecare... O atmosferă specifică practicării medicinei romăneşti. Forfotă la Urgenţe, asistente care se agită, doctori care urlă, ziduri cenuşii, scaune şi grupuri sanitare moştenite din vechiul regim. Un medic trecut prin toate incercările acestei meserii oropsite la noi in ţară, uns cu toate alifiile, are pe masa de operaţie o femeie trecută de 40 de ani, cu cancer avansat. Medicul constată cu regret că nu are ce soluţie să adopte pentru ca pacienta să revină la viaţa de dinainte de a se imbolnăvi, totul era putred in acel organism. Tulburat, o inchide şi iese din operaţie.
La căteva zile, aflat in vizitele lui obişnuite, este intrebat de femeia care nu bănuia ce lovitură ii pregătea viaţa ce are voie să mănănce după această operaţie. "Dacă te-am operat, draga mea, crede-mă că acum ai voie să mănănci tot ce vrei. Nu ai restricţii. Totul s-a rezolvat. Eşti bine", spuse, aproape fără voia lui, medicul. Vremea a trecut, medicul a operat sute de alţi pacienţi, unii au supravieţuit, alţii au trecut pragul lumii umbrelo