Masivul are o suprafaţă de 2.800 km pătraţi de frumuseţe naturală
Bâlea Lac şi cascada sunt principalele atracţii ale zoneiAceşti adevăraţi "Alpi" ai Transilvaniei se disting în lanţul Carpaţilor ca o coamă uriaşă de 70 de km lungime şi 40 km lăţime. La est, au ca vecini Munţii Piatra Craiului, care pornesc de la Curmătura Foii, iar la vest îi mărgineşte Defileul Oltului, peste care îţi fură privirea Munţii Lotrului. Iar spre Transilvania, se opresc la şesul Ţării Oltului, dominându-l arogant printr-un abrupt tectonic.
În schimb, la sud alunecă în culmi prelungi spre bazinul depresionar al Loviştei, unde oamenii au trimis apele Argeşului la odihnă în Lacul de la Vidraru. Dincolo de bazin, nu mai sunt Munţii Făgăraşului - începe Culmea Coziei.
La final, calculăm cei 70 de km lungime şi cei 40 de km în profil transversal: rezultă că ai la picioare o suprafaţă de 2.800 de km pătraţi. De pe ea se ridică să înţepe înaltul cerului vârfurile Moldoveanu, Negoiu, Viştea Mare şi Vânătoarea lui Buteanu. Ca să calci pe pământ sigur, 26 de trasee turistice îţi deschid calea spre peisaje năucitoare.
Suind de la Cabana Turnuri spre Cabana Podragu, puţin înainte de final, uită o clipă de efortul pe care trebuie să-l faci ca să iei în piept panta abruptă şi uită-te în jur: eşti la peste 2.000 de m şi de acolo vezi pe partea stângă cum se deschide maiestuoasă, incredibilă, valea de sub Vârfurile Podragu şi Tarita. Frumuseţea este copleşitoare, iar locurile acestea, odată văzute, nu se uită niciodată.Complexul ce include lacul, cascada şi hotelul de gheaţă este cel mai atractiv din FăgăraşLa 2.034 de metri înălţime întâlneşti Lacul Bâlea, cel mai mare lac glaciar şi unul dintre cele mai frumoase din masivul făgărăşan. Lasă-ţi ochiul să se scalde pe întinderea de apă de peste 45 000 de mp pe care altădată era o insulă ce se apropia de ţărm printr-un mic istm. Acum in