Romania declara in continuare ca nu este de acord cu independenta provinciei Kosovo, situandu-se astfel de partea Moscovei si impotriva Washingtonului. Astazi se incheie in mod oficial negocierile privitoare la independenta provinciei Kosovo. Esecul negocierilor ar putea duce la o decizie unilaterala a albanezilor kosovari sustinuti de SUA si marile puteri europene. Marile puteri ale Uniunii Europene cer statelor membre sa-si "asume responsabilitatea" pentru independenta Kosovo.
Romania incearca sa impace toate partile atunci cand se declara impotriva independentei Kosovo, dar in acelasi timp promite ca se va ralia pozitiei Statelor Unite si UE daca vor ajunge la un consens. SUA, Franta, Germania, Marea Britanie si Italia sunt gata sa sustina independenta pe care o pregatesc liderii kosovari. Aceasta ambiguitate traditionala a Bucurestiului face parte din normalitatea statelor mici, argumenteaza Cornel Codita, specialist in relatii internationale, fiindca "statele mici nu au alte instrumente in afara principiilor de drept". Romania este impotriva planului pus la punct de trimisul special ONU, Martti Ahtisaari, fiindca acest plan incalca Actul Final de la Helsinki, care impune inviolabilitatea frontierelor si integritatea teritoriala a statelor.
Romania incearca sa impace toate partile atunci cand se declara impotriva independentei Kosovo, dar in acelasi timp promite ca se va ralia pozitiei Statelor Unite si UE daca vor ajunge la un consens. SUA, Franta, Germania, Marea Britanie si Italia sunt gata sa sustina independenta pe care o pregatesc liderii kosovari. Aceasta ambiguitate traditionala a Bucurestiului face parte din normalitatea statelor mici, argumenteaza Cornel Codita, specialist in relatii internationale, fiindca "statele mici nu au alte instrumente in afara principiilor de drept". Romania este impotriva planului pus la punct de trimisul spec