Tinerii "calculatorişti" debutează pe salarii de 500-600 de euro. Atent la calculatoarele de care se ocupă, Mihai Drăgulin-Mişu, după cum îl ştiu toţi buzoienii care au legătură cu IT-ul Tinerii "calculatorişti" debutează pe salarii de 500-600 de euro.
Atent la calculatoarele de care se ocupă, Mihai Drăgulin-Mişu, după cum îl ştiu toţi buzoienii care au legătură cu IT-ul , a reuşit să-şi lege bine viaţa de acest domeniu. La cei 42 de ani, este singurul său şef, dar recunoaşte că această libertate îl obligă la cât mai multă seriozitate. Nu a început direct cu calculatoarele, dar a fost întotdeauna pasionat de electronică.
După ce a încercat mai multe joburi, primul contact cu informatica l-a avut în perioada în care asigura service-ul la aparatele unei săli de jocuri electronice. Uşor-uşor, şi-a dat seama că "aparatura de mâncat banii clienţilor" este ceva mult prea simplu pentru el. Aşa că a făcut cursuri de calculator. Nu doar de operare, ci şi de întreţinere.
În ultimii opt ani, Mişu a trebuit să se documenteze continuu. "IT-ul este un domeniu în care, odată intrat, trebuie să studiezi mereu! Zile petrecute cu cartea-n mână, nopţi întregi de stat pe Net... Toate acestea pentru a fi la curent cu tot ce este nou! Nu poţi spune că, după ce ai urmat luni sau chiar ani de cursuri de calculatoare, e cazul să te culci pe o ureche, pentru că le-ai aflat pe toate...", arată el.
"În 1999 am dat primul click pe mouse. Atunci nu ştiam nici să copiez un document din calculator pe dischetă!", îşi aminteşte Mişu. Recunoaşte că, fără prieteni, n-ar fi avut atunci un calculator al lui pe care să înveţe.
"Primul, mi l-au cumpărat prietenii! M-au ajutat cu banii care îmi mai trebuiau... Am preferat atunci să-mi cumpăr un calculator mai slăbuţ ca performanţe, dar nou! N-aş cumpăra nimic de second-hand, indiferent de cât de ieftin este. Şi nici