Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, si-a anuntat demisia din Guvern, scrisoarea fiind depusa astazi pe masa premierului. El se declara "lucrat" de presedintele Traian Basescu, pe care il acuza ca i-a inscenat un dosar penal. "Voi renunta la functia de ministru, dar va promit ca atunci cand aceasta inscenare va lua sfarsit ma voi intoarce", l-a avertizat Chiuariu pe seful statului. Gestul demisiei lui Tudor Chiuariu era de anticipat in conditiile in care zilele sale in calitate de ministru erau numarate. O data cu publicarea in Monitorul Oficial a Deciziei 1133 a Curtii Constitutionale de declarare a neconstitutionalitatii ordonantei de guvern (prin care se anula comisia prezidentiala de aplicare a legii raspunderii ministeriale), seful statului ar fi aprobat inceperea urmaririi penale in cazul lui Chiuariu, dar si a ministrului Muncii, Paul Pacuraru, ceea ce presupune suspendarea din functie a acestora. Liberalii sunt acum in cautarea unui nou ministru al Justitiei, capabil sa repare imaginea Guvernului, afectata de scandalurile in care a fost implicat Chiuariu.
Surse liberale vorbesc despre posibilitatea numirii Noricai Nicolai, care nu are insa suportul intregii conduceri a partidului, al Renatei Weber, care ar putea sa renunte la calitatea de europarlamentar, sau chiar al lui Cristian Parvulescu, directorul Pro Democratia, un apropiat al PNL, de numele caruia se leaga votul uninominal mixt, asumat de Guvernul Tariceanu. Insa in calcule intra si cooptarea PSD la guvernare, care ar insemna inclusiv cedarea portofoliilor Justitiei si Muncii, tocmai ministerele cu probleme pentru liberali.
Chiuariu sustine ca nu a gresit cu nimic si ca refuza sa participe la mascarada pe care a inscenat-o Basescu. Chiuariu a mai acuzat faptul ca reforma Justitiei nu se poate face cu "procurori de pe vremea lui Ceausescu", referindu-se la procurorii care i-au in