In zona centrala si in cea ultracentrala, deficitul de terenuri este mare, aici rareori gasindu-se parcele de peste 1.000 mp, spun reprezentantii companiei imobiliare Eurometropola. Acestia afirma ca cele mai multe oferte de terenuri din zonele ultracentrale abia depasesc 500 mp. Lipsa acestor terenuri determina un grad mare de profitabilitate, indiferent de tipul de constructie intentionat de catre dezvoltator.
Potrivit lui Ion Marin, vicepresedintele Asociatiei Notarilor din Romania, s-au dezvoltat zone in afara Bucurestiului, pentru ca acelea din interior sint aproape inaccesibile si nu mai prezinta interes decit pentru investitii comerciale. “Astfel s-au dezvoltat aceste zone limitrofe Bucurestiului si, in general, marilor orase.”
In ceea ce priveste evolutia preturilor terenurilor, expertul imobiliar Ion Radu Zilisteanu afirma ca acest segment, indiferent de localizare, nu va scadea in urmatorii ani. “La noi nu scad preturile ca in alte parti, pentru ca se constata o disproportie cerere-oferta. Totusi, singurul segment care va fi afectat il reprezinta apartamentele in blocurile vechi, care vor mai creste circa doi ani, dupa care vor scadea. Acesta este insa un subsegment al pietei.
Cotidianul In zona centrala si in cea ultracentrala, deficitul de terenuri este mare, aici rareori gasindu-se parcele de peste 1.000 mp, spun reprezentantii companiei imobiliare Eurometropola. Acestia afirma ca cele mai multe oferte de terenuri din zonele ultracentrale abia depasesc 500 mp. Lipsa acestor terenuri determina un grad mare de profitabilitate, indiferent de tipul de constructie intentionat de catre dezvoltator.
Potrivit lui Ion Marin, vicepresedintele Asociatiei Notarilor din Romania, s-au dezvoltat zone in afara Bucurestiului, pentru ca acelea din interior sint aproape inaccesibile si nu mai prezinta interes decit pentru invest