Consiliul Superior al Magistraturii s-a pronuntat favorabil, marti seara, cu propunerea DNA de arestare preventiva a procurorilor Eugen Cojocaru si Dumitru Gheorghe. Decizia a fost luata dupa mai multe ore de discutii. DNA a cerut arestarea preventiva dupa ce luni seara, membrii CSM au votat pentru retinerea lui Dumitru Gheorghe, procurorul care a dat spaga 15.000 de euro pentru a cistiga concursul pentru functia de sef al Parchetului de pe linga Curtea de Apel Pitesti, dar nu au vrut sa se pronunte si in ce-l priveste pe Eugen Cojocaru, procuror la Parchetul General si membru supleant in comisia de examinare, cel care a luat mita.
Laura Kovesi si Daniel Morar au criticat in termeni duri CSM. "Membrii CSM si-au incalcat obligatiile preofesionale. Nu au dreptul la indecizie, nu pentru asta au fost trimisi in CSM. Asteptam sa se pronunte", a declarat, marti, pentru HotNews.ro Daniel Morar.
Luni seara, membrii CSM facusera in asa fel incat sa nu voteze si pentru retinerea lui Cojocaru. Surse din CSM au declarat ca s-au abtinut de la vot Cristian Deliorga si Gratiela Isac. Lui Deliorga i s-a cerut de catre DNA sa se abtina, deoarece este suspect in dosar, iar Isac pentru ca se afla in relatii " de afinitate" cu Cojocaru, fiind nasa acestuia. In momentul trecerii la vot, Liviu Dascalescu si Bogdan Licu nu au votat, refuzind sa-si spuna opinia, motiv din care nu s-a putut lua nicio decizie in privinta retinerii lui Cojocaru.
"Nu s-a luat nicio hotarire in legatura cu cererea noastra de retinere a procurorului Cojocaru, cei doi membri ai CSM au refuzat sa-si exprime pozitia, ceea ce corespunde unei incalcari a obigatiilor profesionale. Membrii CSM au obligatia de a lua decizii in ce priveste retinerea sau arestarea procurorilor. Nu au dreptul la indecizie, nu pentru asta sint trimisi in CSM. Este incredibil ca se pronunta pentru retinerea celui c