Tehnologia informaţiei pare a fi cartea câştigătoare pentru întreprinzătorii care dispun de banii şi curajul necesare pentru a păşi în această lume. Aproape trei sferturi din volumul de
Tehnologia informaţiei pare a fi cartea câştigătoare pentru întreprinzătorii care dispun de banii şi curajul necesare pentru a păşi în această lume. Aproape trei sferturi din volumul de activitate al industriei IT&C a aparţinut sectorului serviciilor telecom.
Analiştii din domeniu susţin că viitorul va aparţine companiilor care mizează pe dezvoltarea de programe software.
Sectorul programelor software şi servicii IT au fost "vedetele" industriei de profil în 2006. Cifra de afaceri totală a depăşit în 2005 nivelul de 1,5 miliarde de dolari, cu o creştere de 46%, iar pentru 2006 a sărit de 2 miliarde de dolari, înregistrând o creştere de cel puţin 35% şi o valoare de 9 ori mai mare decât în 2000. "În acest an, piaţa IT&C ar putea creşte cu minim 20-25% faţă de valoarea de şapte miliarde consemnată anul trecut", susţine Valentin Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Produse IT.
Şapte milioane de dolari investiţi în BitDefender
Un grup de investitori privaţi, români şi americani, a investit şapte milioane de dolari în BitDefender, companie evaluată de către un reprezentant al oamenilor de afaceri la peste 100 milioane de dolari. "Investitorii români şi americani sunt persoane, nu companii şi au ales să investească în BitDefender deoarece această companie românească are un potenţial ridicat de creştere.
Dacă în prezent compania este evaluată la peste 100 milioane de dolari de către investitori, în următorii doi-trei ani valoarea BitDefender ar putea depăşi câteva sute de milioane de dolari", declara, în momentul tranzacţiei, reprezentantul grupului de investitori privaţi, Horia Manda.
Potrivit acestuia, pe