>> Traficul rutier din Capitală a devenit un coşmar şi pentru agenţii de circulaţie. O parte din ei au fost aduşi din ţară şi sunt complet năuciţi de ceea ce li se întâmplă în >> Traficul rutier din Capitală a devenit un coşmar şi pentru agenţii de circulaţie. O parte din ei au fost aduşi din ţară şi sunt complet năuciţi de ceea ce li se întâmplă în Bucureşti.
1.000 de autovehicule sunt înmatriculate în fiecare zi în Capitală
Am petrecut opt ore alături de unul dintre poliţiştii aduşi din provincie să dirijeze traficul din Capitală. Huliţi de mai toţi şoferii, poliţiştii de la Circulaţie sunt învinuiţi pentru ambuteiajele care paralizează Bucureştiul. Pe ploaie sau ninsoare, agenţii rutieri sunt "plantaţi" în stradă şi fac şi ei ce pot.
Curtea Brigăzii de Poliţie Rutieră (BPR) a devenit neîncăpătoare pentru zecile de maşini care intră şi ies permanent. Toţi se grăbesc. Unii se pregătesc să iasă în teren pentru a-şi schimba colegii de tură. Alţii vin din schimburi şi de-abia aşteaptă să ajungă acasă după opt ore istovitoare de dirijat circulaţia.
Chiar şi aici, în curtea poliţiei, se formează ambuteiaje. Văzută de sus, parcarea BPR pare un furnicar cuprins de febră. Echipajele de pe Loganuri fac slalom "la milimetru" pentru a reuşi să treacă mai departe. Ieşim în teren cu un echipaj care trebuie să dirijeze circulaţia în intersecţia Băneasa.
Experimentaţi, agenţii de circulaţie bucureşteni fac echipă cu cei sosiţi din provincie. Este şi cazul echipei pe care o însoţim la lucru. Autohtonul Florin Ştefan a fost "cuplat" cu poliţistul sătmărean Anton Raţiu.
"Când suntem în schimbul unu, programul începe de la ora şase dimineaţa. Instructajul durează aproape o oră. Apoi, se distribuie armamentul şi plecăm în posturile care ne-au fost stabilite.
Tura începe practic la 7.00 şi se termină la 14.00, când suntem schimbaţi de a