Decan al Baroului Bucureşti, Cristian Iordănescu a luptat cu vehemenţă pentru egalitatea avocaţilor cu judecătorii şi procurorii din România
A răsturnat dosare „beton” ale procurorilor şi a găsit soluţii acolo unde nimeni nu se aştepta.
Cristian Iordănescu, decanul Baroului Bucureşti, va fi înmormântat, astăzi, la Cimitirul Bellu din Capitală. Maestrul a încetat din viaţă, duminică, la nici 53 de ani, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, în urma unui accident vascular cerebral.
Dispariţia şefului avocaţilor bucureşteni lasă un mare gol în Justiţie. Avocatul Cristian Iordănescu era la al treilea mandat de decan al Baroului Bucureşti şi preşedinte ales al Congresului Uniunii Internaţionale a Avocaţilor.
De asemenea, Cristian Iordănescu era membru al mai multor organizaţii internaţionale de avocaţi, printre care şi Asociaţia Baroului American. A fost membru marcant al Partidului Naţional Liberal şi, după remanierea ministrului Monica Macovei, s-a aflat la un pas de a prelua portofoliul ministerului de Justiţie. Cariera de avocat a început-o în 1979, imediat după absolvirea Facultăţii de Drept. Apoi, în anul 1985 a trecut în rândul magistraţilor, ca judecător la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.
În 1990 a revenit în profesia de avocat. Din acel moment, Cristian Iordănescu a început lupta cu sistemul. Ales decan al Baroului Bucureşti, Cristian Iordănescu a încercat repoziţionarea avocaturii în cadrul sistemului judiciar.
A luptat cu vehemenţă pentru egalitatea avocaţilor cu judecătorii şi procurorii din România. Toţi urmau să fie membri ai unei singure structuri profesionale, numită „barou naţional”. În paralel, decanul Cristian Iordănescu a declarat război avocaturii clandestine, reprezentată de autointitulatul barou constituţional.
Ca şef al avocaţilor, maestrul Iordănescu a reînnodat tradiţia conferinţelor de stagiu,