Împătimiţii „jucăriilor“ pe patru roţi îşi pot face de cap doar pe anumite trasee montane. Sursa: Ovidiu Eftimie
După ce reclamaţiile dinpartea localnicilor şi aturiştilor referitoare laneplăcerile provocatede cei care îşi fac de capconducând ATV-uri au crescut,autorităţile judeţului Braşov auelaborat un regulament pe careproprietarii „jucăriilor“ trebuiesă-l respecte în timpul plimbărilormontane.
Regulamentul a fost pus lapunct de către Regia locală a pădurilor,Kronstadt, şi a fost aprobatde Consiliul Local Braşov. Înpropunerile făcute se specificăviteza maximă cu care se poatecircula (50 de kilometri la oră),intervalul orar (8.00-20.00), precumşi traseele pe care proprietariise pot zbengui cu ATV-urile. Pentruaccesul prin păduri, aceştia vortrebui să obţină un permis deliberă trecere care nu va fi delocieftin, ajungând la 350 de lei pelună de vehicul, bani care vor fifolosiţi pentru repararea drumurilorforestiere.
Amendă de 100 de lei
Cine se plimbă pe drumuri cuATV-ul fără permisele de LiberAcces (LA) se poate trezi cu oamendă de 100 de lei, la fel ca şicei care au permisele, dar nu le vorarăta personalului Kronstadt.
„Am avut foarte multereclamaţii de la cetăţeni şi turiştişi, oricum, trebuia, din punct devedere legal, să reglementămcirculaţia acestor vehicule. Câtsunt în oraş, se supun regulilorCodului Rutier, dar pe drumurileforestiere e altă poveste“, spuneDan Olteanu, directorul RegieiKronstadt.
Forestierii au plănuit traseelepentru „jucării“ în aşa fel încât sănu coincidă cu cele ale turiştilor-pietoni.„De exemplu, pe drumulvechi de poiană nu se circulă cuATV-uri pentru că este pietonal“,mai spune Olteanu.
Sunt mulţi viteji
Poliţia Braşov consideră iniţiativa primăriei ca fiind una foartebună. „Am avut şi noi reclamaţii, nu pot să zic că sunt multe.Dar am avu