Persoanele care consuma mai multa carne rosie sunt in pericol mai mare sa se imbolnaveasca de cancer pulmonar si colorectal, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Institutul national de oncologie din SUA si citat de Reuters.
Cercetarea evidentiaza relatia dintre consumul de carne si cancerul pulmonar. "O scadere a consumului de carne rosie ar putea reduce incidenta cancerului in multe zone", explica coordonatorul studiului, profesorul Amanda Cross.
Durata studiului s-a intins pe opt ani, timp in care s-a studiat comportamentul de consum la 500.000 de persoane. Astfel, s-a constat ca persoanele care consumau cu 20% mai mult carne procesata decat normal, prezentau cu 20% mai multe riscuri de a se imbolnavi de cancer colorectal si cu 16% mai multe riscuri de a se imbolnavi de cancer pulmonar.
Atat carnea de vita, porc sau miel, cat si sunca, slanina, carnatii au fost asociate cu un risc ridicat de incidenta a cancerului la esofag si la ficat. Carnea rosie si cea procesata ridica riscul incidentei cancerului pentru ca sunt o sursa de elemente cancerigene, grasimi saturate si fier. In plus, contin si multi agenti chimici responsabili pentru mutatii genetice.
Persoanele care consuma mai multa carne rosie sunt in pericol mai mare sa se imbolnaveasca de cancer pulmonar si colorectal, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Institutul national de oncologie din SUA si citat de Reuters.
Cercetarea evidentiaza relatia dintre consumul de carne si cancerul pulmonar. "O scadere a consumului de carne rosie ar putea reduce incidenta cancerului in multe zone", explica coordonatorul studiului, profesorul Amanda Cross.
Durata studiului s-a intins pe opt ani, timp in care s-a studiat comportamentul de consum la 500.000 de persoane. Astfel, s-a constat ca persoanele care consumau cu 20%