Stephen Frears a luat 10 premii internaţionale pentru „The Queen“.
Pentru Stephen Frears,„Regina“ s-a concretizatîn peste 10 premii internaţionale, printre care:FIPRESCI la Veneţia, cel mai bunregizor la Toronto, Premiile Goyaşi David di Donatello pentru celmai bun film european, titlul „Regizorulanului“ acordat de către criticalondoneză, premiul pentrurealizare regizorală de excepţieacordat de Uniunea Regizorilor dinAmerica. În plus, a fost nominalizatla Oscar, la Premiile Europene, PremiileCésar şi Globurile de Aur.
Aristocraţie pentru televizor
Cu „Regina“ nu a fost primadată când Frears s-a apropiat de„mărimile“ Marii Britanii. În 2003,în compania aceluiaşi scenarist,Peter Morgan, a realizat pentruChannel 4 filmul „The Deal“ („Înţelegerea“), care povesteşte desprepresupusul acord pe care TonyBlair l-a încheiat cu Gordon Brownpentru a stabili cine va fi liderulPartidului Laburist în 1994. Filmula primit Premiul BAFTA pentrudramă de televiziune.
Micul ecran nu îi este străin luiFrears, care a lucrat intensiv în acestdomeniu, nu doar până să fie remarcatca un regizor special. În2000, a realizat un remake al lui„Fail Safe“, care a fost transmis deCBS live, în alb-negru, cu GeorgeClooney, Harvey Keitel şi RichardDreyfuss. Spre deosebire de celedouă filme cu conotaţie politicărealizate în Marea Britanie, „FailSafe“ este o ficţiune care se petreceîn timpul Războiului Rece, cândun bombardier de origine necunoscutăse apropie de StateleUnite dinspre Europa. Din cauzaunei deficienţe de comunicare, unuldintre grupurile militare care urmausă răspundă în cazul unui atac iminentare impresia că este în plin război nuclear şi porneşte spre Rusia.
Oscarul a venit cu„Legături primejdioase“
Frears a debutat în 1971, cu„Gumshoe“, care i-a adus luiAlbert Finney o nominalizare pentrucel mai bun actor la Premiile