Ce trebuie sa faca un politician pentru a avea vila
Potrivit legii votate ieri, chiriasii au drept de preemptiune. Asta inseamna ca RAAPPS le va acorda un termen de 15 zile sa raspunda daca vor sa cumpere vila, inainte sa se adreseze unui alt cumparator. Deputatii au votat, totusi, un amendament potrivit caruia vanzarea prin negociere directa nu se poate face la un pret sub valoarea pietei, stabilit de un evaluator independent.
Vanzarea unei vile se face cu plata unui avans minim de 30% din pretul imobilului si a unor rate lunare esalonate pe o perioada de maximum doi ani. Cheltuielile ocazionate de organizarea si desfasurarea procedurilor de vanzare a imobilelor, inclusiv publicitatea si intocmirea raportului de evaluare, precum si sumele reprezentand contravaloarea lucrarilor de investitii efectuate, sunt suportate de Protocolul de Stat.
Prin licitatie vor fi vandute doar vilele neocupate sau cele pe care chiriasii nu le vor cumpara. In cazul in care, la cea de-a treia licitatie, nu se inregistreaza o oferta care valoric reprezinta cel putin pretul de pornire, se organizeaza o noua licitatie, la care RAAPPS poate stabili diminuarea pretului de pornire cu 20%.
Evenimentul Zilei
Cativa beneficiari
Mircea Geoana, Serban Mihailescu, Vasile Dincu, fostul procuror general al Romaniei Tanase Joita sint doar citeva nume de demnitari care beneficiaza din plin de legea votata ieri in Camera Deputatilor. Desi in mod normal acestia nu ar mai fi trebuit sa beneficieze de o casa de protocol de la RA-APPS, au reusit sa-si prelungeasca contractele de inchiriere si dupa incetarea mandatului. Contracte cu chirii situate mult sub pretul pietei: Geoana plateste doar 660 de lei lunar, iar Serban Mihailescu, ceva mai mult de 10 milioane de lei vechi.
Dupa ce legea va fi promulgata de Basescu, acestia isi vor putea