Vânzarea, zilele trecute, a unui pachet mic de acţiuni ar putea fi urmată, în 2008, de mişcări similare. BitDefender joacă o carte mare pe piaţa mondială a soluţiilor de securitate: creştere organică şi prin achiziţii, un loc în primii cinci producători şi o valoare de piaţă de jumătate de miliard de dolari în următorii ani. Probabil că, după ce producătorul de soluţii de securitate informatică BitDefender a atras, săptămâna trecută, o investiţie de şapte
Vânzarea, zilele trecute, a unui pachet mic de acţiuni ar putea fi urmată, în 2008, de mişcări similare. BitDefender joacă o carte mare pe piaţa mondială a soluţiilor de securitate: creştere organică şi prin achiziţii, un loc în primii cinci producători şi o valoare de piaţă de jumătate de miliard de dolari în următorii ani.
Probabil că, după ce producătorul de soluţii de securitate informatică BitDefender a atras, săptămâna trecută, o investiţie de şapte milioane de dolari din partea unui grup privat de investitori români şi americani, întrebarea firescă ar fi ce va face cu banii Florin Talpeş, preşedintele şi directorul general al companiei. În fond, şapte milioane de dolari, pentru o companie a cărei valoare este estimată la circa 140 de milioane de dolari, nu înseamnă mare lucru. „Nici nu e vorba, aici, în primul rând de bani“, explică, pentru Capital, Florin Talpeş. „Aveam nevoie de cineva care să aducă un model de guvernare corporatistă în companie, necesar pentru viitoarea dezvoltare a acesteia. În plus, prin cedarea unei părţi mici din acţiuni, rămânem deschişi pentru o investiţie viitoare, ceea ce ar fi fost foarte greu de realizat dacă cedam acum 15-20% din companie. În mod cert, vom fi în poziţia de a face achiziţii, fie în domeniul tehnologiei, fie în distribuţie, deci e posibil să atragem şi ale finanţări în următorul an“, mai spune acesta.
@