Directorul Administratiei Finantelor Publice (AFP) Timisoara, Mircea Calin, vrea sa dea statul in judecata pentru a primi banii pe care i-a dat pe taxa de prima inmatriculare. La acest lucru s-au gandit chiar si reprezentantul Guvernului in teritoriu, prefectul Ovidiu Draganescu, dar si patronii unor firme de inchiriat masini din Timisoara. Toti se folosesc de precedentul creat de un barbat din Arad, care a dat in judecata statul si a castigat banii achitati.
"Ma gandesc sa dau si eu statul in judecata si mai am colegi in situatia mea", a declarat seful Finantelor Timisoara, Mircea Calin, adaugand ca a platit 1.700 de euro in acest an, ca taxa de prima inmatriculare pentru un autoturism fabricat in 2003.
Pana acum, doar doi timisoreni au mai deschis procese pentru recuperarea acestor bani, unul dintre ei fiind avocat. "Banii s-au adunat intr-un cont special si tot de acolo trebuie platite despagubirile daca se castiga procesele. Asteptam deciziile instantelor, asta daca nu decide ministerul sa dea banii inapoi, asa cum s-a intamplat in alte state", a declarat seful AFP Timisoara. Prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, si-a achizitionat si el o masina noua in acest an, iar taxa de inmatriculare pe care a platit-o se ridica la circa 1.400 de euro.
Draganescu a declarat, pentru "Romania libera", ca nu poate da statul in judecata, pentru ca il reprezinta. "Daca m-as putea dedubla, m-as gandi si eu sa fac asta", a recunoscut prefectul. Paguba mai mare o au insa firmele de inchiriat masini. Ionut Nasleu, patronul unei societati timisorene, a declarat ca pentru cele opt masini achizitionate in acest an, trebuie sa plateasca aproape 40.000 de euro. "
Numai pentru cele trei limuzine, aduse din SUA si care au Euro 4, trebuie sa platesc 24.000 de euro. Daca nu se modifica legea in ianuarie dau si eu in judecata statul", a spus Nasleu. In