Cercetătorul american Craig Venter a descoperit calea de a determina bacteriile să producă hidrogen. În viitor, viaţa pe Terra va depinde de folosirea organismelor create artificial, care vor Cercetătorul american Craig Venter a descoperit calea de a determina bacteriile să producă hidrogen.
În viitor, viaţa pe Terra va depinde de folosirea organismelor create artificial, care vor ajuta omenirea să facă faţă efectelor încălzirii globale şi dispariţiei combustibililor fosili. Teoria a fost lansată de Craig Venter, unul dintre cei mai reputaţi, dar şi mai controversaţi oameni de ştiinţă ai momentului.
Venter, devenit celebru în anul 2000, după ce a anunţat că a reuşit să descifreze codul genetic uman, şi-a anunţat intenţia de a dezvolta primele specii de organisme create în întregime de om.
Craig Venter intenţionează să dezvolte în laborator microorganisme artificiale care să producă biocombustibili şi hidrogen, dar care să şi absoarbă dioxidul de carbon şi alte gaze nocive din atmosferă. Microbii "verzi" vor fi capabili să digere poluanţii produşi de activităţile umane, dar pot deveni şi o alternativă ecologică la actualii combustibili fosili - petrolul şi cărbunele.
Nou-născutul din laborator
Institutul "J. Craig Venter" din Rockville, Maryland, a depus recent dosare de patentare pentru aşa-numita "Microplasmă de laborator", o bacterie artificială creată prin sintetizarea ADN-ului. Institutul revendică proprietatea exclusivă asupra acestui revoluţionar "organism sintetic cu viaţă autonomă, care poate creşte şi se poate înmulţi".
Bacteria artificială a fost creată de o echipă de cercetători de la institut, din care face parte şi laureatul Nobel pentru medicină Hamilton Smith. După cinci ani de eforturi, oamenii de ştiinţă au reuşit să recreeze artificial virusul Phi - X174, care infectează bacteria E.coli. Cercet