Instanţa supremă a refuzat ieri arestarea preventivă a notarului Gheorghe Bucur şi a procurorilor Gheorghe Dumitru şi Eugen Cojocaru. Aceştia au primit doar interdicţia de a părăsi ţara.CSM sau DNA, unde este buba?
După răzgăndirea Secţiei de procurori din cadrul CSM şi avizarea in miez de noapte a propunerii de arestare preventivă a procurorilor Gheorghe Dumitru şi Eugen Cojocaru, ieri, Instanţa supremă a respins cererea DNA privind arestarea lor şi a notarului Gheorghe Bucur. Ei au primit doar interdicţia de a părăsi ţara. DNA a declarat recurs.
Ezitarea iniţială a Secţiei de procurori din cadrul CSM in a aproba reţinerea procurorului Eugen Cojocaru, din cadrul Parchetului instanţei supreme, pare să fie confirmată de completul de judecată al Instanţei supreme. Ieri, această instanţă a decis să respingă nu doar cererea de arestare a acestui magistrat, ci şi solicitarea de arestare a procurorului Gheorghe Dumitru, precum şi pe cea a notarului Gheorghe Bucur. Rămăne de văzut care va fi verdictul la recurs.
RÃ...ZGĂNDIRE. Luni, Secţia de procurori din CSM a aprobat doar reţinerea "mituitorului" Gheorghe Dumitru, cel suspectat că "a plătit" 15.000 de euro pentru a căştiga, prin fraudarea concursului, postul de procuror general al Parchetului Curţii de Apel Piteşti. Procurorul Eugen Cojocaru, suspectat de indeplinirea rolului de "mituit", a scăpat de reţinerea pentru 24 de ore printr-un subterfugiu "de grădiniţă" folosit la momentul votării pro sau contra reţinerii. Gestul a fost catalogat drept inadmisibil de procurorul general Laura Kovesi. Declaraţia a intervenit chiar inainte de a doua şedinţă secretă a Secţiei de procurori din CSM, ţinută marţi seară, după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au revenit cu a doua cerere in care cereau avizul pentru arestarea preventivă. Surprinşi probabil că li s-a cerut a