>> Taxa de primă înmatriculare va fi transformată în taxă de mediu pentru a-i păcăli pe oficialii Comisiei Europene Ministerul Finanţelor amână să ia o decizie în problema taxei de >> Taxa de primă înmatriculare va fi transformată în taxă de mediu pentru a-i păcăli pe oficialii Comisiei Europene
Ministerul Finanţelor amână să ia o decizie în problema taxei de primă înmatriculare de aproape 10 luni. Între timp, Comisia Europeană continuă demersurile de a aduce România în faţa Curţii Europene de Justiţie.
Impresia la Bruxelles este că autorităţile române aplică, în privinţa taxei de primă înmatriculare, o "tactică de amânare evidentă". "Sau Bucureştiul face calcule că e mai bine să plătească o amendă decât să elimine taxa.
Au procedat aşa şi alte state membre. Numai că acum amenzile au crescut foarte mult şi vom vorbi despre sume foarte mari", au declarat pentru agenţia NewsIn surse europene. Ultima găselniţă a guvernului a fost transformarea taxei auto în taxă de mediu, fără să ţină cont de faptul că la Comisia Europeană nu s-a pus problema destinaţiei acestor fonduri.
Europenii spun negru pe alb că taxa discriminează maşinile cumpărate din străinătate în comparaţie cu cele achiziţionate din România.
Zeci de solicitări la ACR
După ce doi români au învins taxa auto în instanţă, Automobil Clubul Român a anunţat că asigură gratuit consultanţă juridică celor care vor să dea statul în judecată. "Primim zilnic zeci de sesizări pe această problemă. Studiem acum modul în care vom reprezenta în instanţă interesele acestor oameni", ne-a declarat Constantin Niculescu, preşedintele ACR.
Referitor la ultimele măsuri luate de guvern în privinţa taxei de primă înmatriculare, Constantin Niculescu a susţinut că premierul Călin Popescu Tăriceanu "îşi trădează apartenenţa la Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autovehic