Peste o suta de familii locuiesc de aproape 10 ani pe o strada pietruita, fara apa si canalizare, la limita dintre localitatile Targu-Mures si Sangeorgiu de Mures, strada Nordului. Nimeni nu stie exact de ce primarie tine strada, astfel ca oamenii au fost lasati pur si simplu de izbeliste.
Desi fac haz de necaz, locuitorii zonei cer autoritatilor sa le clarifice situatia.
"Aici la noi e jumatate de front, pe o parte suntem in Targu-Mures, jumatate in Sangeorgiu. Din cauza asta avem probleme mari. Nu avem canalizare, apa curenta, bem din fantani. De ani de zile am facut demersuri si sus la judet si nimic", spune un batran care locuieste in zona, in timp ce un vecin mai tanar spune ca el habar nu are daca sta in Targu-Mures sau in Sangeorgiu de Mures.
Purtatorul de cuvant al Primariei Targu-Mures, Emil Marius Pascan, a declarat ieri ca administratia locala de la Targu-Mures a cerut companiei furnizoare de apa potabila sa introduca apa si canalizarea la casele construite cu autorizatie, lucru care inca nu s-a intamplat.
"Cunoastem aceasta problema. Din pacate doar o mica parte a caselor de acolo sunt pe raza administrativa a municipiului", a spus Pascan, adaugand ca lucrarile de introducere a apei vor incepe in primavara anului viitor, potrivit reprezentantilor Aquaserv.
Primarul de la Sangeorgiu de Mures, Joszef Vizi, ii acuza pe cei din zona ca au construit desi stiau ca nu au infrastructura in zona. "Oamenii, cei care plang ca nu au canalizare si nu au infrastructura, s-au mutat nu de mult timp acolo", spune Vizi. El spune ca si administratia locala a prevazut in bugetul de anul viitor fonduri pentru introducerea utilitatilor in zona.
Peste o suta de familii locuiesc de aproape 10 ani pe o strada pietruita, fara apa si canalizare, la limita dintre localitatile Targu-Mures si Sangeorgiu de Mures, strada Nordului. Nimeni nu stie exact