Conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj încearcă să-i convingă pe şefii instituţiilor şi ai societăţilor comerciale din judeţ să utilizeze mai mult internetul, pentru a Conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj încearcă să-i convingă pe şefii instituţiilor şi ai societăţilor comerciale din judeţ să utilizeze mai mult internetul, pentru a economisi hârtia.
Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj, a făcut apel la toate instituţiile publice şi societăţile comerciale, ca începând cu acest an să înlocuiască tradiţionalele felicitări transmise de sărbători cu unele electronice. "Având în vedere gradul ridicat de utilizare a tehnicii de calcul şi răspândirea internetului, consider că avem cu toţii la dispoziţie mijloacele necesare pentru a ne felicita de sărbători, fără să contribuim la sacrificarea unor copaci.
Personal, în acest an, voi transmite felicitări electronice atât superiorilor, colegilor, cât şi prietenilor. Sunt convins că nu vor interpreta gestul meu drept o impoliteţe, pentru că în acest fel facem economie de bani şi, în plus, protejăm mediul. Sper ca de la an la an să fie cât mai mulţi români care vor
adopta această tendinţă, care circulă deja în multe ţări europene", a declarat Fometescu.
Milioane de copaci, sacrificaţi anual
Pentru obţinerea unei tone de hârtie pentru imprimantă sunt sacrificaţi 24 de copaci, iar pentru o tonă de hârtie de ziar, cad 12 copaci.
În România, într-un an se produc aproximativ 260.000 tone de celuloză şi 457.000 tone de hârtie, ceea ce reprezintă nouă milioane de arbori tăiaţi. O altă modalitate de a proteja copacii din România este utilizarea de către trusturile de presă a hârtiei ecologice la tipărirea ziarelor.
"Există în ţară mai multe ziare care utilizează hârtia ecologică, reciclată. Este şi mai ieftină şi mult mai sănătoasă pentru m