LA INDEMANA. O masa copioasa de Craciun, gatita de bucatari profesionisti, va poate ajuta sa economisiti timp SOLUTIE. Daca sunteti dispusi sa platiti cel putin 350 de lei, curatenia generala de Sarbatori intra in atributiile "specialistilor" TARIFE. Pentru curatarea unui covor, veti scoate din buzunar 7 lei pe metrul patrat Oferta. Pentru 100 de lei, in ajun de Craciun, vi se livreaza la domiciliu un meniu traditional romanesc, mai ceva ca la restaurant
Claudia Voicu, Alexandra Nastase
In perioada Sarbatorilor de iarna, romanii aproape ca nu isi mai gasesc timp pentru nimic. In goana dupa cadouri si alegerea bradului, uneori curatenia si pregatirea mesei traditionale de Craciun sunt lasate pe ultima suta de metri.
Pentru a scapa de corvoada menajului propriei locuinte si a orelor petrecute in bucatarie, persoanele foarte ocupate, dar si cu venituri peste medie, au ca alternativa firmele specializate in domeniu. Curatenia pentru o garsoniera costa 350 de lei si se efectueaza in opt ore. In bani intra aspirarea covoarelor si a pardoselilor, spalarea gresiei, faiantei, oglinzilor si a chiuvetelor, stersul geamurilor, a tocariei si a usilor, dezinfectarea baii si a bucatariei, precum si lustruirea mobilierului. Pentru un apartament doua camere, aceeasi curatenie costa in jur de 400 de lei, iar pentru trei camere, intre 450 si 550 de lei. In cazul unei vile, pretul menajului facut de profesionisti variaza intre 3,5 si 6 lei pe metru patrat. Daca va decideti sa apelati la o firma specializata, trebuie sa va grabiti si sa va faceti programare cu cel putin o saptamana inainte de data la care doriti sa fie efectuat serviciul. In pretul practicat de firme sunt incluse si produsele de curatare.
Cei care doresc sa isi curete doar covoarele o pot face si la spalatoriile auto din Capitala. P