"Cu stilouri de argint si vin de Porto din 1957", dupa cum noteaza cotidianul portughez Diario de Noticias, sefii de stat si de guvern ai celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au semnat Tratatul de la Lisabona, vizand reformarea organizatiei. Evenimentul este salutat de Franta, unde potrivit cotidianului Le Monde, presedintele Nicolas Sarkozy a afirmat in repetate randuri ca doreste sa fie primul care sa ratifice tratatul.
In schimb, premierul britanic Gordon Brown pare mai putin grabit. Cotidianul britanic The Indepent relateaza ca seful cabinetului de la Londra "i-a enervat atat pe pro-europeni cat si pe euro-sceptici, pentru ca a lipsit de la ceremonia de semnare a tratatului si din fotografia de familie de la sfarsit". Publicatia mentioneaza, totusi, ca premierul Brown a semnat documentul, la trei ore dupa colegii sai, raspunzand criticilor ca ar fi izolat Marea Britanie de Europa.
Pe aceeasi tema, ziarul italian La Stampa nu uita sa mentioneaza ca "cel putin in limba italiana, documentul are 287 de pagini", amintind, totodata, ca este "nascut din cenusa Constitutiei europene, respinsa la referendumurile din Olanda si Franta".
Sefii de stat si de guvern sin cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au semnat, ieri, la Lisabona, Tratatul de reforma a Uniunii. Documentul, ale carui prevederi intra in vigoare in 2009, vizeaza crearea unei politici externe mai eficiente si o capacitate de decizie mai democratica, noteaza Rador. "Cu stilouri de argint si vin de Porto din 1957", dupa cum noteaza cotidianul portughez Diario de Noticias, sefii de stat si de guvern ai celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au semnat Tratatul de la Lisabona, vizand reformarea organizatiei. Evenimentul este salutat de Franta, unde potrivit cotidianului Le Monde, presedintele Nicolas Sarkozy a afirmat in repetate randuri ca doreste sa fie