Pe langă Dracula, în Transilvania pot fi exploatate turistic locuri unde se află fosile de dinozauri pitici, mamuţi, meteoriţi şi fenomene paranormale. Sursa: Călin Ilea
Mai mult sau mai puţinvalorificate de cercetători,autorităţi sau agenţii deturism, aceste obiectivepot imprima un plus inedit serviciilorturistice deja clasice în Ardeal. Obiectede studiu sau obiective turistice,„ciudăţeniile” Transilvaniei sunt preapuţin cunoscute de publicul larg.
„Senzaţiile şi picanteriile, obiectiveleieşite din comun atrag turiştii, iareu cred în revigorarea României printurism, numai prostia ne-ar împiedicasă valorificăm lucrurile senzaţionale pecare le avem”, consideră prof. dr.LaszloRakosy, coordonator ştiinţific alMuzeului Zoologic al Universităţii„Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Pelângă munca la catedră, Rakosy este unentuziast al călătoriilor şi, în limitatimpului său liber, face pe ghidulpentru grupurile necontenite de turiştipasionaţi de natură. „Poţi să îi extaziezicu o mămăruţă, cu un fir de iarbă, atâtavreme cât le spui şi o poveste”, explicăRakosy.
Dinozauri pitici
Geoparcul Dinozaurilor din ŢaraHaţegului este aprobat pe hârtie şirecunoscut internaţional, iar iniţiatoriiacestui proiect se luptă pentrupromovarea sa. Ineditul acestei zoneeste dat de cele zece specii de dinozauriidentificate. În Ţara Haţegului, cel maides întâlnite au fost fosilele, mai binezis fragmente din fosilele dinozaurilorpitici.
„Suntem bucuroşi că tocmai amfinalizat un proiect, numit «Fluturii şidinozaurii din Ţara Haţegului», realizatîn parteneriat cu un mare tour-operator,care a început să îl promovezedeja în cadrul târgurilor internaţionalede turism”, explică directorul parcului,Alexandru Andreşanu.
Extratereştri şi OZN-uri
Dacă ar fi pe mâna americanilor,fenomenele din Pădurea Hoia –Baciudin Cluj ar fi si