Pentru orice femeie, menopauza este o etapă a vieţii care poate fi parcursă fără probleme dacă este însoţită de un regim alimentar corect. În afară de soia, uleiurile vegetale,
Pentru orice femeie, menopauza este o etapă a vieţii care poate fi parcursă fără probleme dacă este însoţită de un regim alimentar corect. În afară de soia, uleiurile vegetale, roşiile, nucile şi alte câteva alimente sunt aliaţi preţioşi pentru femeile afectate de schimbările hormonale din organism.
Rezultatele studiilor efectuate de dr. Robert London, de la Universitatea americană John Hopkins University School of Medicine, din Baltimore, au arătat că un regim alimentar care conţine anumite produse reduce în mod substanţial simptomele neplăcute ale menopauzei.
Printre acestea, cerealele, drojdia de bere şi varza crudă se numără printre cele mai importante alimente indicate la menopauză. Sunt importante deoarece conţin cantităţi mari de vitamina B6 (piridoxina), care regenerează globulele roşii ale sângelui şi furnizează cantităţi mari de energie organismului, necesare în această perioadă.
Legumele uscate, nucile, alunele, smochinele, merele şi porumbul conţin cantităţi mari de magneziu, care intervine în menţinerea solidităţii oaselor, a tonusului muscular, dar şi în generarea de energie la nivel celular.
Soia, leacul antibufeuri
Uleiurile vegetale (în special uleiul de floarea-soarelui şi uleiul de măsline), soia, roşiile conţin vitamina E, care protejează celulele şi ţesuturile împotriva îmbătrânirii provocate de acţiunea oxidativă a radicalilor liberi. Specialiştii au observat că suplimentarea aportului zilnic de vitamina E, în cazul femeilor aflate la menopauză, scade cu 33 la sută simptomele dureroase, a anxietăţii cu 38 la sută şi a depresiei cu 27 la sută.
Soia şi alimentele preparate din soia, brocoli, lintea şi fasolea conţin fito