Locul căluţului de lemn sau al păpuşilor mute, care puteau fi dezmembrate fără să crâcnească, a fost luat de jucării din ce în ce mai sofisticate. Ţinând cont de salariul mediu pe
Locul căluţului de lemn sau al păpuşilor mute, care puteau fi dezmembrate fără să crâcnească, a fost luat de jucării din ce în ce mai sofisticate. Ţinând cont de salariul mediu pe economie, acestea ar putea fi achiziţionate doar apelând la un credit.
În ultima perioadă, magazinele de profil şi-au adaptat oferta. Rar mai poate fi găsită o maşinuţă sau o păpuşă care să nu fie cât de cât "tehnologizată".
Lipsa electronicii le face să piardă pasul cu moda. Dar şi preţurile sunt pe măsură. Un elicopter cu telecomandă, care oricând poate face praf candelabrul bunicii, costă peste o sută de lei, în timp ce un mini-jeep electric cu două-trei viteze, pentru un pilot de până la 50 de kilograme, poate ajunge şi la 1.000 de lei.
Practic, toată aparatura electronică şi electrocasnică din casă trebuie să aibă un corespondent şi în colecţia de jucării, pentru ca părinţii să fie siguri că nu se pot trezi că puştiul teribil de patru-cinci ani nu se apucă să butoneze laptopul de pe birou, sau puştoaica încearcă să gătească la cuptorul real, din bucătărie.
Dar dacă un computer de jucărie nu depăşeşte 400 de lei, o bucătărie de perete multifuncţională pentru puştii şi puştoaicele între trei şi şapte ani ajunge să depăşească salariul mediu net pe economie.
De mărime "naturală" (1,20-1,30 m), dotată cu plită, cuptor, grătar, filtru de cafea, chiuvetă şi maşină de spălat vase - toate funcţionând doar cu baterii şi nu cu gaz sau la priză - bucătăria costă în jur de 1.300 de lei. Nici artele moderne nu sunt uitate.
Pentru doar 120 de lei, fetiţa care îşi doreşte să imite o balerină poate face primii paşi în domeniu, la propriu! La acest preţ, dacă are între patru şi n