Legea cere ca în lista de ingrediente a produselor preambalate să fie trecute toate componentele, în ordinea descrescătoare a cantităţii. Postul de Crăciun se apropie de sfârşit şi noi suntem siguri că suntem curaţi la suflet şi la trup, că am mâncat numai mâncare de post. În realitate nu este tocmai aşa. Chiar dacă nu regăsim pe etichetă ingrediente de dulce, produsul poate conţine aditivi care nu sunt tocmai de post.
E 120 – Coşenilă, Acid carminic, Carmin. Colorant roşu, natural de origine animală şi poate fi întâlnit în mezeluri, bomboane, sucuri.
E474 – Sucrogliceri-de este folosit ca emulgator şi agent de tratare a făinii şi este de origine animală. Se întâlneşte în cereale, suplimente alimentare şi sucuri.
E477 – Esterii propi-lenglicolului cu acizi graşi. Este un emulgator artificial de origine vegetală sau animală. Se întâlneşte în cereale, suplimente alimentare şi sucuri.
E570 – Acizi graşi - emulgator antiaglomerant natural, obţinut din animale şi plante, inclusiv din soia modificată genetic sau porumb. Se regăseşte în guma de mestecat şi unele produse farmaceutice.
E620 – Acidul glutamic este un potenţiator, artificial sau natural de aromă, aminoacid obţinut prin biosinteză din materii prime vegetale sau animale. Se poate obţine şi din organisme modificate genetic şi îl întâlnim în mai toate produsele din soia.
E621 – Glutamat mono-sodic. Potenţiator artificial sau natural de aromă obţinut din surse vegetale sau animale. Este utilizat într-o gamă vastă de alimente de origine animală, vegetală sau mixtă. Stimulează puternic apetitul. Se regăseşte în produsele din soia.
E901 – Ceara de albine, albă şi galbenă este un agent de separare şi glazurare, natural de origine animală. Se obţine din faguri de miere şi este folosit la fabricarea gumei de mestecat.
E902 – Ceara de Candelilla este agent de separare şi glazura