Primul an de integrare in Uniunea Europeana a fost unul extrem de dificil pentru agricultori, in principal din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Seceta si grindina si-au lasat adinc amprenta in rezultatele financiare ale tuturor societatilor agricole, indiferent de marime si domeniul de activitate.
Greu a fost 2007 si pentru "Agroindustriala" Rimnicelu, societate mixta, cu profil vegetal - zootehnic, una din exploatatiile de elita ale judetului.
"Am sutat cind cu stingul, cind cu dreptul, si am trecut si peste 2007"
"2007 a fost un an extrem de dificil in comparatie cu ceilalti ani. In sectorul vegetal, de exemplu, au fost conditii deosebit de grele, care au influentat productiile la toate culturile, dar si intreaga activitate a fermei pentru ca intre zootehnie si vegetal exista o simbioza perfecta si orice rezultat negativ dintr-o zona se rasfringe si asupra celeilalte. Norocul nostru este insa ca sintem o unitate mare si atunci cind a fost cazul am luat de la zootehnie, pentru ca ea este cea care produce in fiecare zi bani, si am ajutat vegetalul. Mai greu a fost pentru ceilalti care au efective mai mici sau nu au dezvoltata decit o singura activitate. Ce a fost cel mai greu? Seceta si grindina", a fost categoric Mircea Toncescu, directorul societatii.
"Agroindustriala" detine un efectiv de 450 capete bovine, din care vaci in productie, 200. Obiectivul imediat este insa extinderea pina la 500 capete, efectivul optim considera Toncescu, referindu-se la suprafata de teren pe care o administreaza (in jur de 1.000 ha) si de pe care asigura materia prima pentru procurarea hranei animalelor.
Despre eforturile pe care a trebuit sa le faca unitatea vara aceasta astfel incit iarna sa ii prinda pregatiti din punct de vedere al asigurarii furajelor, Mircea Toncescu a explicat: "Am avut necazuri