Un manager din banking si un manager de resurse umane au urmat impreuna timp de un an programul de Executive MBA al Universitatii de Stiinte Economice si Administrative din Viena. Cu doua luni inainte de absolvire, fac un scurt bilant: inainte si dupa EMB
Vlad Micu (35 de ani) lucreaza de aproape 12 ani in sistemul bancar si spune ca s-a gandit sa faca un MBA in urma cu 2-3 ani. De ce? Pentru ca voia sa structureze tot ceea ce invatase "on the job" de-a lungul timpului.
Cat priveste motivatia pentru care a ales programul de Executive MBA organizat de Universitatea de Stiinte Economice si Administrative din Viena (WU) si nu un alt program, Micu spune ca sunt trei criterii esentiale care diferentiaza un program de un altul: modulele de studiu, profesorii si colegii. "Vezi curicula si te gandesti daca se potriveste pe lipsurile tale. De asemenea, un factor decisiv in alegerea mea au fost profesorii, care au experienta practica si nu exista riscul 'sa-ti vorbeasca doar din carti'", spune Micu, care este in prezent director investment banking in cadrul Piraeus Bank.
Alina Olaru (29 de ani) a inceput sa lucreze in resurse umane in 2004, dupa ce anterior ocupase pozitii in domenii ca marketing sau contabilitate primara. A aflat de program cu doar cateva zile inainte de incheierea perioadei de inscriere si spune ca pregatirea dosarului a fost un adevarat "maraton".
"Mi-am dat seama ca pentru a sta la masa cu board-ul companiei chiar trebuie sa vorbesti aceeasi limba. Si nu poti sa faci acest lucru fara cunostinte complete in afaceri", explica Olaru motivatia inscrierii in program.
Mai mult, spune ca pentru ea a fost foarte important modulul de finante, dar si unul dintre cele mai dificile, pentru ca a pus-o fata in fata cu anumite zone ale businessului cu care nu avusese niciodata contact.
Vlad Micu, pe de alta parte, spune