Rulada Victoria
Ingrediente (pentru 6 felii): faina si unt topit pentru forma, 250 g unt moale, 250 g zahar, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie, 4 oua, 250 g faina, 2 linguri praf de copt, marmelada si frisca batuta pentru umplut, zahar pudra pentru presarat deasupra.
Mod de preparare: * Se-ncinge cuptorul la 180gr.. * Se ung cu unt doua tavi de 20x30 cm, se tapeteaza cu hartie pentru copt, se unge si hartia si se infaineaza usor. * Se freaca spuma (cu mixerul) untul, zaharul, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. * Separat se bat ouale, care se incorporeaza, putin cate putin, in spuma de unt. (Atentie: se lucreaza incet, pentru ca altfel se taie!) * Se incorporeaza si faina cu praful de copt (tot incet, cu o lingura). * Se toarna aluatul in tavi, se netezeste la suprafata si se coace 25 de minute, pana ce se rumeneste usor. * Se lasa aluatul sa se raceasca 10 minute, in tavi, se rastoarna pe doua stergare curate si se indeparteaza hartia. * Se ung cele doua aluaturi cu un strat gros de frisca si unul de marmelada calduta, se ruleaza cu ajutorul stergarelor si se pudreaza cu zahar.
Tortulete cu branza de vaci
Ingrediente (pentru 10 bucati): 250 g aluat fraged, 25 g unt moale, 25 g zahar, 100 g branza de vaci trecuta prin sita, 1 ou batut, 4 lingurite smantana, 50 g stafide, zeama si coaja rasa ale unei jumatati de lamaie.
Mod de preparare: * Se-ncinge cuptorul la 200gr.. * Se intinde aluatul pe planseta infainata usor si se decupeaza cu o forma (diametrul: 7,5 cm), cat mai multe cercuri. Resturile de aluat se framanta din nou, se intind si se decupeaza in continuare cercuri pana cand se obtin 10 bucati. * Se pune aluatul in 10 forme mici de tort (diametrul: 6 cm) si se da la frigider. * Intre timp, se freaca spuma untul si zaharul si se adauga apoi oul, smantana, stafidele,